Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Αντίο… κυτταρίτιδα!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, που δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε ηλικίες, ούτε σε κιλά, ούτε σε lifestyle, καθώς ακόμη και μια πολύ νέα γυναίκα που τρέφεται σωστά, διατηρείται κοντά στο ιδανικό της βάρος και γυμνάζεται συστηματικά μπορεί να έχει κυτταρίτιδα. Φυσικά, εννοείται πως τόσο η σωστή αναλογία λιπώδους και μυώδους ιστού και η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους όσο και η ισορροπημένη διατροφή και η αποφυγή κακών συνηθειών, όπως το αλκοόλ και τα αναψυκτικά, βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, καθώς αν δεν κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω, η εικόνα της κυτταρίτιδας θα είναι σίγουρα ακόμη χειρότερη.

Όμως, καθώς η κυτταρίτιδα οφείλεται αρκετά και σε γονιδιακούς και ορμονικούς παράγοντες, δεν είναι πάντα στο χέρι μας να την πολεμήσουμε αποτελεσματικά. Ο πιο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσoυμε ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα είναι να λειτουργήσουμε «πολυπαραγοντικά», δηλαδή να το προσεγγίσουμε συνολικά.

Σωστή διατροφή: Είναι πολύ βασικό να αποφεύγουμε τις τροφές εκείνες που ενισχύουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και να στρεφόμαστε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη συνολική μας υγεία. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγουμε κάθε μορφή junk food, τα πατατάκια, το αλάτι, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Η αποφυγή του καπνίσματος σίγουρα θα βοηθήσει. Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα θα ενισχύσει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του οργανισμού μας και την υγεία μας.

Καλή ενυδάτωση: Το άφθονο νερό, οι φυσικοί χυμοί, τα superfood smoothies και οι σούπες μπορούν να κάνουν πραγματικά θαύματα στον οργανισμό μας και στην εικόνα του δέρματός μας. Η σωστή και συστηματική ενυδάτωση του οργανισμού θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, στην αποσυμφόρηση του σώματος, στην ανάλαφρη αίσθηση και φυσικά στη βελτίωση της «όψης φλοιού πορτοκαλιού». 

Roller και λεμφικό μασάζ στο σπίτι: Μπορούμε και στο σπίτι μας να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ως μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας στην περιποίηση σώματος. Έτσι, μπορούμε να προμηθευτούμε ειδικά rollers από το φαρμακείο και να κάνουμε ένα ωραίο μασάζ μετά το μπάνιο μας με αντιοξειδωτικές κρέμες σώματος ή και στη διάρκεια του ντους μας με μια λούφα.

Κρέμες: Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και προμηθευτείτε κάποια κρέμα ή λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας, που σίγουρα παίζει και αυτή τον ρόλο της στο τελικό αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστική σημασία έχει η σύσταση του προϊόντος που θα επιλέξουμε. Ρωτάμε γι’ αυτήν τον φαρμακοποιό μας, ενώ προτιμάμε προϊόντα με καρνιτίνη, καφεΐνη, οργανικό πυρίτιο.

Αν θέλουμε να μειώσουμε και την κατακράτηση υγρών, τότε αναζητάμε ένα κυτταριδικό τζελ ή λάδι πάντα με αντι-οιδηματικά συστατικά, όπως ο ρούσκος και ο κισσός. Η σύνθεση με πολυφαινόλες και εκχύλισμα ίριδας έχει επίσης εντυπωσιακά συσφιγκτική δράση.

Μεσοθεραπεία σώματος: Η σύγχρονη αισθητική ιατρική έχει επίσης πολύ εξελιγμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, που, είτε σε συνδυασμό με τα παραπάνω είτε και μεμονωμένα, θα βελτιώσουν την όψη και την ποιότητα της επιδερμίδας μας και θα μας χαρίσουν ένα λείο και σφριγηλό δέρμα.

Η μεσοθεραπεία σώματος ενάντια στην κυτταρίτιδα εγχέει κάτω από το δέρμα μας, στη ρίζα του προβλήματος, ειδικούς αποτοξινωτικούς, λιπολυτικούς και αποσυμφορητικούς παράγοντες, που πολεμούν την αντιαισθητική «όψη φλοιού πορτοκαλιού» εκ των έσω και εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα σε 8 με 10 συνεδρίες, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται, όσο επίμονη κι αν είναι.