Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Απώλειες του φθινοπώρου

Κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το φθινόπωρο, όπως τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους, η εποχική τριχόπτωση κάνει τα κεφάλια αρκετών «φτωχότερα». Βέβαια, στην ξαφνική εμφάνιση της τριχόπτωσης παίζουν ρόλο και παράγοντες όπως το έντονο άγχος, οι εξαντλητικές δίαιτες, η υπερκόπωση και η εγκυμοσύνη.

Πώς την αναγνωρίζετε:

  • Βρίσκετε περισσότερες τρίχες από το συνηθισμένο στη βούρτσα και το μαξιλάρι.
  • Η διάμετρος της τρίχας μικραίνει, καθώς τα μαλλιά αναπτύσσονται πιο λεπτά και ο ρυθμός του κύκλου ανάπτυξης επιβραδύνεται, κάνοντας τελικά τα μαλλιά λιγότερο πυκνά και όμορφα.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, καθώς η τριχόπτωση αυτού του τύπου οφείλεται στη διαταραχή του κύκλου ζωής της τρίχας, σε αντίθεση με δύσκολες περιπτώσεις όπου τα τριχοθυλάκια πεθαίνουν.

Όποιος επηρεάζεται από την εποχική τριχόπτωση, αλλά και όποιος τη βιώνει πρώτη φορά, για να σώσει όσο περισσότερες τρίχες γίνεται, θέλει να την επιβραδύνει και κυρίως να ενισχύσει την ανάπτυξη των τριχών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητά τους. Για να παραγάγει πιο όμορφα και δυνατά μαλλιά, πρέπει να ενδυναμωθεί και να ενεργοποιηθεί ο βολβός της τρίχας ώστε να «δουλεύει» με γρήγορους ρυθμούς.

Αντιμετώπιση

  • Λουστείτε με ένα σαμπουάν που προετοιμάζει το τριχωτό της κεφαλής με ενεργά συστατικά. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια τοπική τακτική αγωγή που ενισχύει τον κύκλο ζωής της τρίχας. Ξεκινήστε την αγωγή αμέσως μόλις διαπιστώσετε την τριχόπτωση.
  • Η βιταμίνη Β3 παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών. Δυστυχώς, ενώ είναι απολύτως απαραίτητη για να παραχθεί ενέργεια στον οργανισμό, δεν είναι δυνατή η αποθήκευσή της. Ένα συμπλήρωμα Β3 σε συνδυασμό με μια αγωγή που την περιέχει στα δραστικά συστατικά της θα φέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.
  • Το οξειδωτικό στρες επηρεάζει τη λειτουργία του θύλακα της τρίχας. Προστατεύστε τον με συμπληρώματα διατροφής και τοπικά σκευάσματα που καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση του βολβού και αυξάνουν την ανθεκτικότητά του στο στρες.