Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Beauty Case

Η οµορφιά είναι εσωτερική υπόθεση. Αυτό συνηθίζουµε να λέµε, και είναι πραγµατικότητα, αφού όταν αισθανόµαστε καλά φαίνεται και στην εµφάνισή µας. Τα πάντα όµως καταλήγουν σε αυτό που βλέπουµε. Εµείς στον καθρέφτη µας και οι υπόλοιποι σε εµάς! Γι’ αυτό προσπαθούµε πάντα να βρούµε τη χρυσή τοµή, να ανακαλύψουµε τρόπους που θα  φέρουν την ισορροπία  ανάµεσα στον  εσωτερικό  µας κόσµο και στην εικόνα µας. Τότε και µόνο τότε, η οµορφιά γίνεται αυτονόητη και δεν χρειάζεται καµία προσπάθεια για την κατάκτησή της. Όποια προβλήµατα και αν αντιµετωπίζει η επιδερµίδα σας, λοιπόν, δεν έχετε παρά να τα επιλύσετε µε ηρεµία και υπευθυνότητα, και να απολαύσετε στη συνέχεια κάθε ηµέρα σαν να είναι ξεχωριστή. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την καλή του διαγωγή, χαρίστε του στιγµές χαλάρωσης, και αυτός θα σας ανταµείψει! Η οµορφιά είναι τελικά εύκολη υπόθεση.

Βρείτε τη λύση

Η αψεγάδιαστη επιδερµίδα φαντάζει ουτοπία για τις περισσότερες γυναίκες, και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές όλο και κάποιο «θέµα» υπάρχει. Για άλλες ο συνεχής αγώνας κατά της ακµής –σε µικρή ηλικία ή ως ενήλικες πλέον–, για άλλες η έλλειψη ανεκτικότητας και η υπερευαισθησία, ενώ για όλες η αναπόφευκτη εµφάνιση των ρυτίδων και η χαλάρωση, που σηµαίνουν γήρανση του δέρµατος. Μάθετε να αντιµετωπίζετε σωστά τα παραπάνω προβλήµατα, να τους «επιβάλλεστε», και το δέρµα σας θα αναδείξει την υγιή, λαµπερή πλευρά του.

Ευαίσθητο δέρµα

Οι περισσότερες γυναίκες είναι πεπεισµένες ότι έχουν ευαίσθητο δέρµα, απλά και µόνο επειδή παρουσιάζουν συµπτώµατα ευαισθησίας κάποιες µεµονωµένες φορές. Σοβαρό πρόβληµα αντιµετωπίζουν όσες έχουν όντως ευαίσθητο δέρµα και, κυρίως, αυτές που έχουν ατοπικό. Υπάρχει όµως διαφορά µεταξύ της ευαίσθητης επιδερµίδας και της ατοπικής. Στις περιπτώσεις της ατοπικής επιδερµίδας το δέρµα αντιδρά έντονα στην εφαρµογή των προϊόντων περιποίησης. Χαρακτηριστικά, αναφέρουµε τον κνησµό, το τράβηγµα, τις κοκκινίλες και την έντονη ξηρότητα. Γι’ αυτό αποφύγετε να αλλάζετε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν και µείνετε πιστές στο brand που δεν ερεθίζει το δέρµα σας. Καθώς βέβαια οι ανάγκες της επιδερµίδας αλλάζουν µε το πέρασµα του χρόνου, αλλά και από εποχή σε εποχή, οφείλετε να κάνετε και τις ανάλογες αλλαγές. Μείνετε µακριά από επιθετικά προϊόντα µε πολύ δυνατά συστατικά, που δίνουν άµεσα αποτελέσµατα – όπως τα AHA, η ρετινόλη και τα βαριά πίλινγκ. Ο δερµατολόγος σας µπορεί να σας βοηθήσει σηµαντικά τόσο µε τη διάγνωση του προβλήµατος όσο και µε την υπόδειξη των προϊόντων που σας ταιριάζουν.

Ακµή ενηλίκων

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητηµένα θέµατα που απασχολούν διαχρονικά τις γυναίκες. Αρχικά, στην εφηβεία, τα ενοχλητικά «σπυράκια» κάνουν δειλά την εµφάνισή τους, για να πολλαπλασιαστούν πολλές φορές ανεξέλεγκτα. Αυτός ο εφιάλτης όµως δεν τελειώνει απαραίτητα λίγα χρόνια µετά. Υπάρχει και σε µια άλλη µορφή –την ακµή των ενηλίκων–, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες ακόµη και µετά τα τριάντα. Το πιο βασικό είναι να απευθυνθείτε αµέσως στον δερµατολόγο σας, για να σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή. Μην το καθυστερήσετε και µην προσπαθήσετε να εξαλείψετε µόνες σας την ακµή, γιατί το µόνο που θα καταφέρετε είναι να διακινδυνεύσετε µια µόλυνση, να αποκτήσετε αντιαισθητικά σηµάδια στην πορεία και να εντείνετε το πρόβληµα. Κρατήστε µακριά από το πρόσωπο τα χέρια σας και ακολουθήστε κατά γράµµα ό,τι σας συστήσει ο γιατρός σας σε καθαρισµό, περιποίηση, µακιγιάζ αλλά και διατροφή! Θα δείτε ότι «ο χρόνος όλα τα γιατρεύει» µε την κατάλληλη αγωγή.

Ανοµοιόµορφος τόνος επιδερµίδας και θαµπάδα

Η γνωστή σε όλες µας λάµψη της επιδερµίδας, αυτή η πολυπόθητη «αξία» της οµορφιάς που χαρακτηρίζει το όµορφο, νεανικό δέρµα, είναι ίσως η µεγαλύτερη ανησυχία όλων των γυναικών, όλων των ηλικιών. Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που την υπονοµεύουν: από την ακµή µέχρι την κούραση και το στρες, και από την κακή διατροφή µέχρι την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Υπάρχουν όµως και άλλα αίτια που προκαλούν ανοµοιοµορφία στον τόνο. Οι πανάδες, οι λεκέδες, οι ρυτίδες και οι κοκκινίλες προστίθενται σε αυτή τη λίστα. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι το πρόβληµα της λάµψης θα µας απασχολήσει όλες κάποια στιγµή στη ζωή µας. Κάνοντας όσα πρέπει –σωστή και ισορροπηµένη διατροφή, πολύ νερό, γυµναστική, ύπνο και χρήση αντηλιακού–, µειώνετε τις πιθανότητες να χάσετε τη λάµψη σας. Η προδιάθεση για πανάδες, κηλίδες και µέλασµα θα πρέπει να αντιµετωπιστεί µε τη βοήθεια του γιατρού σας, µε τις αντίστοιχες θεραπείες και τα ανάλογα προϊόντα περιποίησης. Σε κάθε περίπτωση, µπορείτε να δώσετε φως στην επιδερµίδα σας µε τη χρήση ειδικών serum –που αποτελούν µία από τις τελευταίες τάσεις στην κοσµετολογία–, αλλά και επενδύοντας σε µια καλή βάση µακιγιάζ (primer) µε µικροανακλαστές φωτός στη σύνθεσή της και ένα αντίστοιχης τεχνολογίας φον ντε τε.

Ρυτίδες

Ο χρόνος περνάει και αφήνει τα σηµάδια του χαραγµένα στο πρόσωπό µας. Εκτός από αυτά, όµως, αποτυπώνονται και τα σηµάδια από τις συνήθεις εκφράσεις µας. Καλό το χαµόγελο και οι γλυκές «ρυτιδούλες» γύρω από τη µύτη και τα µάτια, όταν κάτι µάς κάνει να χαµογελάµε, αλλά δεν τα θέλουµε σε µόνιµη βάση στο πρόσωπό µας! Μέχρι να καταλάβουµε τι γίνεται, όλα αυτά έχουν εγκατασταθεί για τα καλά, και γίνονται κάθε µέρα και πιο έντονα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προφανείς προφυλάξεις που µπορείτε να παίρνετε, όπως τα σωστά γυαλιά ηλίου, που «κόβουν» την ακτινοβολία και το φως του ήλιου, ώστε να µην κάνετε συνοφρυωµένες εκφράσεις. Η χρήση της αντηλιακής κρέµας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι καθοριστική, επίσης, για τη γήρανση που δέρµατος. Επιλέξτε για τους πιο «µουντούς» µήνες κρέµες προσώπου µε δείκτη SPF ή φορέστε φον ντε τε µε SPF, αν δεν θέλετε να φοράτε αντηλιακό συνεχώς. Το σηµαντικότερο είναι η πρόληψη σε αυτή την κατηγορία. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε να προσέχετε, τόσο το καλύτερο. Ουσιαστικά, «αγοράζετε» χρόνο. Ανάλογα µε την επιδερµίδα –λεπτή, ανθεκτική, ξηρή κ.ά.– και τον τρόπο ζωής σας, θα πρέπει να χρησιµοποιήσετε τη σωστή στιγµή προϊόντα περιποίησης µε δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης. Και, πάλι, ο δερµατολόγος σας θα σας κατευθύνει για να πετύχετε έγκαιρη προστασία και να µη χρειαστεί να δράσετε πυροσβεστικά. Αν, τώρα, βλέπετε πολύ έντονες τις ρυτίδες σας, µην απογοητεύεστε. Υπάρχουν πλέον πολλά «όπλα» στη φαρέτρα του δερµατολόγου για την αποκατάστασή τους, όπως το ενέσιµο υαλουρονικό οξύ, το botox κ.ά.

Χαλάρωση

Είναι αναµφισβήτητα το πιο δύσκολο και µη αναστρέψιµο –σχεδόν– «εφέ» που µπορεί να φέρει η ηλικία. Συνήθως, εµφανίζεται σε γυναίκες µετά τα 45, και τότε είναι που σταµατάς να βλέπεις πλέον τα υπόλοιπα σηµάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, και επικεντρώνεσαι στη χαλάρωση. Μην περιµένετε να φτάσετε εκεί, για να κάνετε κάτι γι’ αυτό! Φερθείτε µε αγάπη στο πρόσωπό σας και µην το τρίβετε και το τραβάτε όλα τα προηγούµενα χρόνια, γιατί αυτές οι επαναλαµβανόµενες µηχανικές κινήσεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε βάθος χρόνου. Αν ξέρετε ότι έχετε προδιάθεση –κοιτάξτε τη µητέρα σας και θα το καταλάβετε–, µετά τα 35 επενδύστε σε µια δυνατή κρέµα ή σε ένα serum κατά της χαλάρωσης, και συνδυάστε τα µε άλλα προϊόντα για το εκάστοτε θέµα που σας αφορά. Θα βοηθούσε να µαθαίνατε και κάποιες κινήσεις-πιέσεις για να εφαρµόζετε την κρέµα σας καθηµερινά, που «γυµνάζουν» το δέρµα σε βάθος, ώστε να διατηρεί την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Το ίδιο κάνουν και κάποιες ασκήσεις face yoga, που µπορείτε να τις κάνετε καθηµερινά και είναι πολύ εύκολες, διασκεδαστικές και αποτελεσµατικές. Αν έχετε ήδη δει τη χαλάρωση στο πρόσωπό σας, τότε µια επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό θα σας διαφωτίσει γύρω από τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις –όπως είναι τα νήµατα–, και ίσως να σκεφτείτε την επαναφορά του περιγράµµατος του προσώπου µε την ιατρική βοήθεια, χωρίς τοµές και χειρουργείο.