Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Beauty trends Φθινόπωρο 2019

1. Μισοφέγγαρα

Η πιο δημοφιλής εναλλακτική στο γαλλικό μανικιούρ παραμένουν τα μισοφέγγαρα που στολίζουν, αντί για την άκρη του νυχιού, τη βάση του. Φέτος τα μισοφέγγαρα απολαμβάνουν την πιο μοντέρνα εκδοχή τους και γίνονται σχεδόν γραφιστικά. Κυρίως, είναι εύκολο να γίνουν από κάθε γυναίκα στο σπίτι, ενώ για τις πιο «ακαμάτρες» υπάρχουν και ειδικά στένσιλ. Η πιο απλή εκδοχή τους θέλει τα νύχια άβαφα ή με γυαλιστικό και έντονο χρώμα στη βάση.

2. Γκλίτερ στα μάτια

Έχει πλάκα να χρησιμοποιείς πού και πού γκλίτερ στην εξωτερική γωνία του ματιού ή στα μήλα – όμως το γκλίτερ δεν είναι πια λεπτομέρεια. Φέτος καλύπτει ολόκληρο το βλέφαρο, άλλοτε σε πυκνή μονοχρωμία και άλλοτε πολύχρωμο, μεταλλικό και πιο αραιό, αλλά σίγουρα απλωμένο σε μεγάλη επιφάνεια. Συχνά συνοδεύεται από χείλη καλυμμένα με γκλίτερ που δίνουν εντυπωσιακά, αστραφτερά φιλιά. Ιδανικά, η επιδερμίδα μένει ματ και χωρίς contouring.

3. Μάσκαρα που ξεχωρίζει

Οι πολύχρωμες μάσκαρα που προβλέπονται για το φθινόπωρο δεν έχουν καμία σχέση με τις μπλε ή μοβ, που κατά καιρούς επανέρχονται στη μόδα. Η μάσκαρα τώρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μακιγιάζ, αντί για τον συνήθη συνοδευτικό, που της επιφυλλάσσεται. Το πρόσωπο μένει σχεδόν άβαφο, προκειμένου να αναδειχθούν οι πορτοκαλί, λαχανί, γαλάζιες ή ροζ βλεφαρίδες, καθώς η neon μάσκαρα απλώνεται σε παχιές στρώσεις. Κάποιοι make-up artists πήγαν την τάση ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας διαφορετικά χρώματα στην πάνω και την κάτω βλεφαρίδα, π.χ. φούξια στην πάνω και λευκό στην κάτω, ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν τόσο πολλή λευκή μάσκαρα, που το εφέ ήταν «βλεφαρίδες σκεπασμένες από χιόνι μετά τη χιονοθύελλα».

4. Πλεξίδες

Οι πλεξίδες συνεχίζουν να είναι τάση, όπως και συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν. Ενώ πέρυσι ήταν κατά βάση μικρές, φέτος είναι μακριές έως τη μέση. Δεν λείπουν οι παραλλαγές της γαλλικής ή ολλανδικής πλεξίδας, αλλά και τα «στέμματα» (πλέκεις 2 πλεξίδες, μία σε κάθε πλευρά και τις τυλίγεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα λαστιχάκι), τα boxer braids (στην πραγματικότητα, μικρότερες ολλανδικές πλεξούδες), ακόμη και τα cornrows (σχεδόν ράστα), ενώ κάποιοι σχεδιαστές έπλεξαν μαζί με τα μαλλιά και ένα φουλάρι. Σε κάθε περίπτωση, πριν από το πλέξιμο,
είναι σχεδόν απαραίτητο ένα λάδι για τα μαλλιά, που θα εξαφανίσει τους κόμπους και θα δώσει γυαλάδα.