Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Dry brushing

Καλό το καλοκαίρι και το καλοκαιρινό μαύρισμα, αλλά κάποια στιγμή τελειώνει αυτή η περίοδος. Με την επιστροφή στην καθημερινότητα πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για να αναγεννηθεί η επιδερμίδα και να βρει τις ισορροπίες της, καθαρή, λαμπερή και απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα και ακαθαρσίες. Η τεχνική που έχει αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια από celebrities και μη είναι το dry brushing. Το στεγνό βούρτσισμα του σώματος είναι ακριβώς ό,τι λέει η ονομασία του.

Τι θα χρειαστείτε:

Επιλέξτε μια βούρτσα με φυσική τρίχα που ταιριάζει στη δική σας επιδερμίδα. Μπορεί να είναι πιο σκληρή ή πιο μαλακή, από τρίχες χοίρου, κατσίκας ή άλλο. Η ευχαρίστηση είναι μέρος της διαδικασίας και η σωστή επιλογή βούρτσας παίζει σημαντικό ρόλο. Για να φτάνετε στις δυσπρόσιτες περιοχές θα χρειαστείτε ένα μακρύ χερούλι. Λάβετέ το υπόψη κατά την αγορά σας.

Πότε και πώς:

Πριν μπείτε για ντους είναι η καλύτερη στιγμή, καθώς το στεγνό βούρτσισμα τονώνει και «ξυπνάει» τον οργανισμό. Κάντε με τη βούρτσα κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα από κάτω προς τα πάνω και με κατεύθυνση προς την καρδιά. Στα σημεία που είναι πιο σκληρά, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες, μπορείτε να παραμείνετε λίγο παραπάνω και η ένταση να είναι κάπως μεγαλύτερη. Στο υπόλοιπο σώμα δεν πρέπει να είναι ενοχλητική η αίσθηση, αλλά μόνο αναζωογονητική και να μη διαρκεί πολύ. Όπου παρατηρείτε κυτταρίτιδα, το dry brushing ενδείκνυται σαν μόνιμη ιεροτελεστία. Μετά το ντους, απλώστε σε όλο το σώμα ένα ενυδατικό προϊόν που θα επαναφέρει την υγρασία και την ισορροπία στην επιδερμίδα.

Τι προσφέρει:

Βουρτσίζοντας την επιδερμίδα απομακρύνετε οτιδήποτε άχρηστο και περιττό από το σώμα. Τα νεκρά κύτταρα εξαφανίζονται, αποκαλύπτοντας τη νέα, λαμπερή επιδερμίδα. Ταυτόχρονα αυξάνεται η ροή του αίματος, κάτι πολύ σημαντικό για τις «προβληματικές» περιοχές. Το λεμφικό σύστημα διεγείρεται και οι συσσωρευμένες τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Το dry brushing δεν εξαφανίζει, βέβαια, την κυτταρίτιδα, αλλά βοηθάει και σε αυτή την κατεύθυνση.

Τι να προσέξετε:

Αποφύγετε το dry brushing αν έχετε κάποια δερματική πάθηση, ανοιχτές πληγές από χτυπήματα, κοψίματα, κάψιμο από τον ήλιο ή υπερευαίσθητο δέρμα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, φροντίστε απλώς να φέρεστε με αγάπη και τρυφερότητα στο σώμα σας. Οι κινήσεις δεν πρέπει να είναι επίπονες και δεν πρέπει να αφήσουν τίποτα παραπάνω από ένα απαλό κοκκίνισμα που θα υποχωρήσει μετά από λίγο.