Συμβουλές Υγείας

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΥγείαςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Δυσάρεστη αναπνοή; 6 βότανα για να την ξεχάσεις!

Πόσες φορές σκέφτηκες να κάνεις την χαρακτηριστική κίνηση κάλυψης του στόματός σου, βλέποντας κάποιον που ήρθε πολύ κοντά σου να κάνει αυτόματα ένα βήμα πίσω;

Δυσάρεστη αναπνοή που μπορεί να μας κάνει να ντραπούμε! Ας μάθουμε τι την προκαλεί για να μπορούμε εύκολα να την αντιμετωπίσουμε! Στο στόμα μας υπάρχουν εκατοντάδες μικρόβια και βακτήρια που χρησιμεύουν στη διάσπαση των τροφών. Η διάσπαση αυτή είναι που προκαλεί την δυσάρεστη αναπνοή.

Άλλες συνηθισμένες αιτίες για δυσάρεστη αναπνοή είναι η ουλίτιδα, η τερηδόνα, η ξηροστομία, και γενικά η κακή στοματική υγιεινή. Οι φλεγμονές επίσης όπως, στοματίτιδα, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστη αναπνοή.

6 βότανα για να αντιπετωπίσεις την δυσάρεστη αναπνοή:

  1. Μελαλεύκη: Η μελαλεύκη έχει αποδειχθεί ως μία από τις καλύτερες λύσεις έναντι των μικροβίων που αποικίζουν τους βλεννογόνους. 
  2. Θυμάρι: Το αιθέριο έλαιο θυμόλη που περιέχει, έχει ισχυρή αντισηπτική δράση (σκοτώνει τα μικρόβια). Η αντισηπτική του δράση είναι 25 φορές πιο ισχυρή από του οξυζενέ και χρησιμοποιείται πολύ στην οδοντιατρική και στα στοματικά διαλύματα.
  3. Φασκόμυλο: Το φασκόμηλο αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιμικροβιακά-αντισηπτικά. Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για την θεραπευτική του στόματος όταν υπάρχει τραυματισμός ή άφθες και στην ουλίτιδα, καθώς και σε μολύνσεις του φάρυγγα όπως η φαρυγγίτιδα.
  4. Αλθαία: Η Αλθαία ή δενδρομολόχα, μειώνει τον ερεθισμό των βλεννογόνων ενώ ταυτόχρονα διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  5. Μύρο: Το Μύρο περιέχει αιθέριο έλαιο με ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες, κατάλληλο για τις παθήσεις της στοματικής κοιλότητας που έχουν φλεγμονώδη και μικροβιακή αιτιολογία, όπως οι άφθες, η ουλίτιδα, τα στοματικά έλκη, η τερηδόνα κλπ.
  6. Ευκάλυπτος: Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου διαθέτει αντιμικροβιακή δράση έναντι πολλών παθογόνων που προσβάλλουν το αναπνευστικό. Ο ευκάλυπτος είναι ιδανικός για την θεραπεία της ρινικής απόφραξης, της ιγμορίτιδας, της ρινοφαρυγγίτιδας και των φλεγμονών του στόματος.

Το φυτικό στοματικό διάλυμα Medical Octonion Oral Mouthwash περιέχει και τα 6 παραπάνω βότανα και δεν περιέχει οινόπνευμα. Ένα μπούκωμα με Medical Octonion Oral Mouthwash 2-3 φόρες την ημέρα θα σε κάνει να ξεχάσεις για πάντα την δυσάρεστη αναπνοή. 

Διαβάστε περισσότερα: https://medicalpq.gr/octonion-oral-2/