Συμβουλές Υγείας

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΥγείαςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Αν έχω διαβήτη κινδυνεύω να αποκτήσω και διαβητικό πόδι;

Η αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας όσο πιο πολλά χρόνια έχει διάρκεια ο διαβήτης, αν δεν επιτυγχάνεται σωστή ρύθμιση του σακχάρου, και αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα, η υπέρταση και η υπερλιπιδαιμία. Γιατί όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε διαβητική νευροπάθεια που είναι η κύρια αιτία για την ανάπτυξη του διαβητικού ποδιού.

Διαβητική νευροπάθεια σημαίνει καταστροφή των νεύρων στην οποία δυστυχώς οδηγεί ο διαβήτης με την πάροδο των χρόνων. Ακόμα και λίγο αυξημένα επίπεδα σακχάρου μπορεί να καταστρέψουν κάποια από τα νεύρα ατόμων με διαβήτη και κυρίως τα νεύρα των ποδιών, οπότε μιλάμε για περιφερική διαβητική νευροπάθεια. Πάνω από 50% των ατόμων με Διαβήτη τύπου 2 και ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών έχουν περιφερική διαβητική νευροπάθεια. Η νευροπάθεια εμφανίζεται με διαφορετικά συμπτώματα, το πιο συνηθισμένο είναι πόνος στα πόδια. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και με άλλα συμπτώματα, όπως κράμπες, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, σουβλιές ή φαγούρα στα πόδια.

Αν είστε διαβητικός και έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε εάν ο διαβήτης έχει προκαλέσει διαβητική νευροπάθεια, γιατί τότε το πόδι σας είναι ένα πόδι που κινδυνεύει από τραυματισμούς και ανοιχτές πληγές με πιθανή συνέπεια έναν ακρωτηριασμό. Το διαβητικό πόδι είναι μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές που απειλούν τα άτομα με διαβήτη. Κάθε μισό λεπτό κάπου στον κόσμο γίνεται ένας ακρωτηριασμός εξαιτίας αυτής της σοβαρής επιπλοκής.

Το συμπλήρωμα διατροφής NEVRALIP 600 retard που περιέχει 9 συστατικά (άλφα λιποϊκό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρο, πικολινικό χρώμιο, βιοτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, και βιταμίνη Ε) βοηθάει στην αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων της διαβητικής νευροπάθειας, πόνος, κράμπες, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, σουβλιές κ.ά., όπως έχει αποδειχθεί σε μελέτη. Το NEVRALIP 600 retard έχει μελετηθεί στο κέντρο διαβητικού ποδιού του Λαϊκού νοσοκομείου σε ασθενείς με επώδυνη διαβητική νευροπάθεια.

Μάθε περισσότερα στο www.diavitiko-podi.gr