Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Hair affair!

Ακόμη κι αν ήσασταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο της πισίνας ενδεχομένως να έχουν καταφέρει να φθείρουν την τρίχα. Για να επαναφέρετε την υγεία, τη ζωντάνια και τη λάμψη της, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα.

Θαμπάδα και ψαλίδα

Ιδιαίτερα αισθητό στα βαμμένα μαλλιά (ιδίως σε αυτά που έχει προηγηθεί ντεκαπάζ), το ξεθώριασμα που προκαλούν ο ήλιος και το χλώριο της πισίνας είναι από τα πρώτα θέματα που πρέπει να τακτοποιήσετε επιστρέφοντας από τις διακοπές. Το ραντεβού με τον κομμωτή σας είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους: κατ’ αρχάς, για να φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών σας και να επαναφέρετε τη λάμψη τους. Επίσης, το trimming της ψαλίδας είναι πολύ σημαντικό για την καλή εμφάνιση και την υγεία της τρίχας, ειδικά μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού. Ο κομμωτής σας, εκτιμώντας την κατάσταση των μαλλιών σας, θα σας προτείνει και μια εντατική θεραπεία στο λουτήρα για αναζωογόνηση ή θρέψη. Εξίσου σημαντικό είναι να βάλετε στο μπάνιο σας τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης (στο φαρμακείο θα βρείτε πολύ εξελιγμένες φόρμουλες και ειδικές σειρές), που θα «κλειδώσουν» το χρώμα και θα τροφοδοτήσουν την τρίχα με όλα τα απαραίτητα συστατικά για να παραμείνει υγιής και ελαστική.

Αφυδάτωση

Άλλο ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά μετά τις διακοπές είναι η αφυδάτωση, που κάνει την τρίχα ιδιαίτερα εύθραυστη. Αιτία; Το πέρασμα του χρόνου, που αδυνατίζει τη δομή της τρίχας, σε συνδυασμό με την «επίθεση» της ηλιακής ακτινοβολίας και του θαλασσινού νερού. Στο φαρμακείο θα βρείτε συστήματα φροντίδας ειδικά μελετημένα για την καταπολέμηση της ξηρότητας. Πολύτιμη αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση η συστηματική χρήση μια θρεπτικής μάσκας μαλλιών, ενώ μια φυσική εναλλακτική είναι το αγνό ελαιόλαδο. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τα ευεργετικά συστατικά του ελαιολάδου να δράσουν. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Μυστικό λάμψης

Αν δεν προλαβαίνετε ή δεν διαθέτετε το μπάτζετ για να επισκέπτεσθε τακτικά το κομμωτήριο για μια εξειδικευμένη θεραπεία στο λουτήρα, μπορείτε να απολαύσετε στο μπάνιο σας μια εξίσου αποτελεσματική ιεροτελεστία.  Συγκεκριμένα:

  • Το ελαιόλαδο είναι απίστευτα ενυδατικό και απαλό με το τριχωτό, όπως και το έλαιο καρύδας. Επιλέξτε τα για να φροντίζετε μία φορά το μήνα τα μαλλιά σας.
  • Κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα του κεφαλιού σας, ώστε να απορροφήσει τα ευεργετικά συστατικά του ελαίου που χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό, αλλά και για να διώξετε το στρες.
  • Χρησιμοποιήστε τη θερμότητα για να ανοίξετε τους πόρους της τρίχας και τα λέπια της. Τυλίγοντας μια ζεστή, νωπή πετσέτα στο κεφάλι σας ή φορώντας ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου, «εγκλωβίζετε» τη θερμότητα με τον ευκολότερο τρόπο.
  • Δεκαπέντε λεπτά αρκούν για να δράσει το έλαιο στα μαλλιά σας, αλλά μπορείτε να το αφήσετε όση ώρα θέλετε.
  • Λούστε τα μαλλιά σας, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και τελειώστε το ξέβγαλμα με κρύο νερό, που κλείνει τα λέπια της τρίχας και την αφήνει στιλπνή.