Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Η σωστή φροντίδα των ποδιών κάνει τη διαφορά

Η ποδιατρική είναι μια πανεπιστημιακή ειδικότητα, η οποία απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, και αφορά αποκλειστικά το άκρο πόδι. Οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας, το πόδι μπορεί να αποτελέσει πηγή προβλημάτων, παρουσιάζοντας διάφορες επιπλοκές ή δυσλειτουργίες, όπως δερματικές, ονυχικές, μυοσκελετικές, νευρολογικές και πολλές άλλες. Γι’ αυτόν τον λόγο, η σωστή φροντίδα και υγιεινή των ποδιών –με τη βοήθεια ειδικών αλλά και προϊόντων που βρίσκουμε στο φαρμακείο– είναι απαραίτητη, ώστε να προλαμβάνονται παθήσεις που θα δυσκολέψουν την καθημερινότητά μας.

Συμβουλές για όμορφα πόδια

Ποδόλουτρο-απολέπιση: Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνουμε ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας για να απορροφήσει όλα τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας που θα εφαρμόσουμε μετά την απολέπιση.

Αντιμετωπίζουμε σωστά τους κάλους: Αν τα πόδια μας έχουν σκληρύνσεις και κάλους, που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με την απολέπιση, τότε χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα που θα βρούμε στο φαρμακείο.

Όμορφα και υγιή νύχια: Η τελευταία πινελιά για τα τέλεια πόδια είναι τα όμορφα και υγιή νύχια. Είναι σημαντικό να μην κόβουμε πολύ βαθιά τα νύχια μας, γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αντίθετα, προτιμούμε να τα λιμάρουμε και να αφαιρούμε προσεκτικά τις παρανυχίδες.

Ενυδάτωση: Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας το καλοκαίρι είναι το ίδιο σημαντική με τον χειμώνα. Δοκιμάζουμε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μια εφαρμογή 20 λεπτών.

Αποφεύγουμε να περπατάμε ξυπόλυτοι: Καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μικροτραυματισμών, εγκαυμάτων και βακτηριακών λοιμώξεων.

Λέμε «όχι» στα ιδρωμένα πόδια: Προστατεύουμε τα πόδια μας από δυσάρεστες οσμές και τα κρατάμε σε καλή κατάσταση όλη την ημέρα με ειδικά προϊόντα που μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο, καταπολεμώντας παράλληλα τα βακτήρια και τους μύκητες στο εσωτερικό του υποδήματος.

 

Από τον Μάνο Αρβανιτάκη, ποδίατρο-ποδολόγο, πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων