Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

But… it’s the butt!

Οι ανάγκες είναι πολλές και οι επιθυμίες των γυναικών ακόμη περισσότερες. Η πρόοδος των δερμοκαλλυντικών και η ολιστική αντιμετώπιση του wellness έχουν οδηγήσει στην παρασκευή ειδικών προϊόντων για κάθε εκατοστό του σώματος. Το ένα προϊόν για όλα ανήκει πλέον στο παρελθόν και σήμερα βλέπουμε γυναίκες να χρησιμοποιούν διαφορετική κρέμα / λάδι / λοσιόν για το ντεκολτέ, το στήθος, την κοιλιά, τα μπράτσα, τα γόνατα, τις γάμπες. Ήρθε λοιπόν και η σειρά των γλουτών.

Αντί για selfie, #buttfie

Τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς τονίζουν τους γλουτούς σε όλα τα μεγέθη και σχήματα. Η Τζένιφερ Λόπεζ, οι Καρντάσιανς, τραγουδίστριες R&Β φωτογραφίζονται πλέον για τον λογαριασμό τους στο Instagram, σε στάσεις και πόζες που παλιότερα βλέπαμε μόνο σε περιοδικά και από επαγγελματίες μοντέλα. Προσθέτουμε λοιπόν άλλον έναν λόγο για έξτρα περιποίηση της περιοχής. Γιατί καλά τα φίλτρα του Instagram, αλλά δεν αρκούν.

Στο σπίτι

Στην αγορά οι κρέμες και τα τζελ για ανόρθωση γλουτών και σύσφιγξη της περιοχής «ανθίζουν» ιδιαίτερα την άνοιξη. Για να έχουμε όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα, η χρήση των προϊόντων πρέπει να γίνεται όλο τον χρόνο.

Στο εξωτερικό, τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης της περιοχής των γλουτών –ειδικά ενυδατικά, απολεπιστικά, σέρουμ, λάδια και μάσκες– κερδίζουν τη θέση τους στα ράφια. Ειδικά μάλιστα οι μάσκες ομορφιάς για τους γλουτούς, συνήθως αρωματισμένες ή εμπλουτισμένες με διακριτικό γκλίτερ, αποτελούν μέρος της ρουτίνας ομορφιάς στο σπίτι. Μετά από επίπονη γυμναστική, προτείνονται ενυδατικές μάσκες εμπλουτισμένες με CBD, που χαλαρώνουν τους μύες, ενώ παράλληλα περιποιούνται την επιδερμίδα.

Στον ειδικό

Χημικό πίλινγκ: Αν μέχρι τώρα σας απασχολούσαν μόνο η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση των γλουτών, βάλτε στο πακέτο σας και το «πολύ απαλή και καθαρή επιδερμίδα». Το χημικό πίλινγκ, που παραδοσιακά γινόταν στο πρόσωπο από τον δερματολόγο, τώρα ενδείκνυται και για  την  περιοχή των γλουτών, για να έχετε απόλυτα λαμπερή και απαλή επιδερμίδα. Όσες έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή ακμή σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουν πολύ καλά την αναγκαιότητά του. Αλλά πλέον γίνεται must ακόμη και για όσες δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο θέμα.

Νήματα: Τα νήματα είναι η «μόδα» στο ιατρείο τα τελευταία χρόνια, καθώς δίνουν γρήγορα και πολύ καλά αποτελέσματα στην ανόρθωση του προσώπου, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως οι γλουτοί. Με το εσωτερικό πλέγμα που δημιουργείται, διορθώνονται η χαλάρωση και η πτώση στην περιοχή και κατά συνέπεια το σχήμα των γλουτών. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και τελειοποιείται λίγους μήνες μετά, καθώς με τα νήματα γίνεται και παραγωγή κολλαγόνου, ή αλλιώς κολλαγονογένεση.

Υαλουρονικό οξύ: Όταν το ζητούμενο είναι ο όγκος στην περιοχή αλλά και το σχήμα, η έγχυση υαλουρονικού οξέος είναι η λύση. Όμως, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, θα χρειαστεί επανάληψη της έγχυσης ύστερα από κάποιους μήνες.

Μεσοθεραπεία: Αποτελεί την πιο διαδεδομένη θεραπεία, καθώς ικανοποιεί πολλές ανάγκες και πολλές ηλικίες. Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, που χορηγούνται ενέσιμα στο μεσόδερμα, συμβάλλουν στην πολύ καλή υφή και εμφάνιση της επιδερμίδας της περιοχής. Η συγκεκριμένη θεραπεία ενδείκνυται για τους γλουτούς αν υπάρχει τοπικό λίπος, αφού προκαλεί λιπόλυση και αποτελεί μόνιμη λύση.

Laser, ραδιοσυχνότητες, κρυολιπόλυση: Αρκετά και διαφορετικά μηχανήματα στο ιατρείο τελειοποιούν το αποτέλεσμα των γλουτών. Κάποια μηχανήματα, μέσω της θερμότητας που προκαλούν, ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας τη χαλάρωση και περιορίζοντας την εμφάνιση ραγάδων και κυτταρίτιδας. Κάποια άλλα, πάλι, μέσω του ψύχους, δρουν στοχευμένα στα λιποκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό, δίνοντας μόνιμη λύση στο τοπικό πάχος.

Clean beauty

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει η ανάπτυξη του clean beauty παγκοσμίως (με τον όρο «clean beauty» εννοούμε προϊόντα που δεν περιέχουν συστατικά βλαβερά για τον οργανισμό ή το περιβάλλον), το οποίο έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να προσέχουν ιδιαίτερα τα συστατικά που περιέχονται στα καλλυντικά. Αυτό αποτελεί μια γενικότερη στάση ζωής σε σχέση με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν, εσωτερικά και μη. Στην περιοχή των γλουτών, η προσοχή αυτή εντείνεται, ενώ η χρήση πολύ προσεγμένων και εξειδικευμένων προϊόντων καθίσταται αναγκαία.