Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Καθαρές δουλειές

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πόροι της επιδερμίδας φράζονται από τη ρύπανση, τη σκόνη, το σμήγμα, το μακιγιάζ κ.λπ., με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να επιβαρύνεται και να δυσκολεύεται να «αναπνεύσει». Ο σωστός καθαρισμός είναι η μοναδική κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να της δώσετε το φιλί της ζωής, να τη βοηθήσετε να αναζωογονηθεί, αλλά και να την προετοιμάσετε σωστά ώστε να δεχθεί τη φροντίδα που θα της προσφέρετε.

Στο ράφι του φαρμακείου

Δεδομένης της σπουδαιότητας του καθαρισμού για την υγεία της επιδερμίδας, οι εταιρείες δερμοκαλλυντικών δημιουργούν όλο και πιο εξειδικευμένες φόρμουλες για κάθε τύπο δέρματος. Ο φαρμακοποιός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη και εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν πριν επιλέξετε ένα προϊόν καθαρισμού.

 • Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, προτιμήστε μια σύνθεση με σαλικυλικό οξύ ή tea tree oil, συστατικά που καθαρίζουν το δέρμα και ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος, χωρίς όμως να το «απογυμνώνουν» από τα φυσικά και πολύτιμα λιπίδια.
 • Αν έχετε ξηρό δέρμα, αναζητήστε φόρμουλες με πλούσια υφή (σε μορφή κρέμας ή γαλακτώματος) και με ενυδατικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη και τα λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ξηρότητας.
 • Το ευαίσθητο δέρμα είναι αυτό που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από λάθος επιλογή καθαριστικού προϊόντος. Ο φαρμακοποιός και ο δερματολόγος σας θα σας συμβουλεύσουν ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη υποαλλεργική σύνθεση που θα απομακρύνει τους ρύπους απαλά, χωρίς να στρεσάρει την επιδερμίδα.
 • Αν για τον καθαρισμό του προσώπου σας χρησιμοποιείτε προϊόν σε μορφή κρέμας ή γαλακτώματος, μην παραλείπετε το επόμενο βήμα: τη λοσιόν. Δεν χρειάζεται περισσότερα από τρία λεπτά, και θα απομακρύνει ακόμη και την παραμικρή υποψία υπολείμματος, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Αν χρησιμοποιείτε αφρώδες καθαριστικό, η λοσιόν δεν είναι απαραίτητη, αφού μεσολαβεί το ξέβγαλμα με νερό.
 • Για το ντεμακιγιάζ της ευαίσθητης περιοχής των ματιών, καλό είναι να χρησιμοποιείτε προηγουμένως ένα ειδικό προϊόν και όχι κατευθείαν το καθαριστικό σας, γιατί ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς.

Τρεις σημαντικοί κανόνες

 • Το πρόσωπό σας πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά απαραιτήτως πριν τον ύπνο, διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται μικρόβια που δημιουργούν μαύρα στίγματα και φράζουν τους πόρους.
 • Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ή και να κολλήσει βακτηρίδια. Οι απαλές κυκλικές κινήσεις των δακτύλων σας αρκούν.
 • Αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας με τη βοήθεια ειδικού προϊόντος, σε όποια μορφή εσείς προτιμάτε: γαλάκτωμα, λοσιόν, ζελ, ή αφρός.

Ολοκληρωμένες κινήσεις καθαρισμού σε καθημερινή βάση

 • Επιλέξτε έναν τρόπο καθαρισμού της επιδερμίδας σας.
 • Βρέξτε με νερό το πρόσωπό σας και καθαρίστε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας σαπούνι και τρίβοντας απαλά με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιώντας βαμβάκι με γαλάκτωμα.
 • Εάν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα, σκουπίστε με χαρτομάντιλο. Εάν έχετε κανονικό ή ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια απαλή πετσέτα.
 • Χρησιμοποιήστε στυπτική λοσιόν εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή μικτό, ενώ, εάν είναι ξηρό ή κανονικό, επιλέξτε λοσιόν που δεν έχει οινόπνευμα.
 • Για τον καθαρισμό των ματιών θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο από τα ειδικά προϊόντα.