Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Το μακιγιάζ των γιορτών… βήμα-βήμα

Τo τέλειο μακιγιάζ μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση αν είμαστε προσεκτικές στις κινήσεις μας. Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, βεβαιωνόμαστε ότι ο φωτισμός είναι καλός και ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα καλλυντικά στο νεσεσέρ μας. Αν κάτι μας λείπει, μπορούμε να το προμηθευτούμε εγκαίρως, ακόμα κι από το φαρμακείο που εμπιστευόμαστε.

1. Το μυστικό είναι η καλά ενυδατωμένη και περιποιημένη επιδερμίδα, που αναδεικνύει σωστά το μακιγιάζ. Φροντίζουμε, λοιπόν, να έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο ειδικό σαπουνάκι καθαρισμού, να έχουμε εφαρμόσει τον ορό μας και την κρέμα μας.

2. Το πρώτο βήμα μετά την περιποίηση είναι να τοποθετήσουμε μια βάση για μακιγιάζ που εμπεριέχει ενυδατικούς παράγοντες. Απλώνουμε το makeup της αρεσκείας μας σε μέτωπο, μύτη, πιγούνι και μάγουλα με κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Δεν «τρίβουμε» ποτέ, γιατί «αποδυναμώνουμε» την κάλυψη του makeup.

3. Συνεχίζουμε βάζοντας κονσίλερ στη βάση των ματιών και σβήνοντας με τα ακροδάκτυλα από μέσα προς τα έξω και με ανοδική πορεία, ώστε να δώσουμε φως. Θέλει προσοχή στην ποσότητα στο κέντρο των ματιών, καθώς μπορεί να «βαρύνει» το βλέμμα.

4. Χρησιμοποιούμε φωτεινές σκιές με έντονη λάμψη σε όλο το βλέφαρο. Κάνουμε μια λεπτή γραμμή eyeliner «σύρριζα» στις βλεφαρίδες, για να δώσουμε βάθος. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφήσουμε το χέρι μας να ακολουθήσει και τη φυσική γραμμή του ματιού, ώστε να δώσουμε ένταση.

5. Βάζουμε αρκετή μάσκαρα, για να «απογειώσουμε» το βλέμμα.

6. Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και χαμογελάμε, ξεκινώντας με το πινέλο του ρουζ από τα μήλα προς τους κροτάφους σε απόχρωση που πλησιάζει αυτήν του κραγιόν μας. Στα κόκκαλα που προεξέχουν, όπως τα ζυγωματικά, το κόκκαλο της μύτης, πάνω-κάτω από το φρύδι και το πηγούνι, χρησιμοποιούμε ένα highlighter κοντά στον χρωματικό μας τόνο. Προσοχή! Είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε λίγη ποσότητα σε ό,τι χρησιμοποιούμε και να συμπληρώνουμε σιγά-σιγά αν χρειαστεί.

7. Ολοκληρώνουμε με το εμβληματικό κόκκινο κραγιόν, που είναι άμεσα συνυφασμένο με τις γιορτινές εμφανίσεις. Επιλέγουμε ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν και ένα περίγραμμα, για να δώσουμε όγκο στα χείλη μας αλλά και να εντείνουμε τη διάρκεια του κραγιόν.

Extra tip για μεγαλύτερη διάρκεια

Κρατάμε τα χέρια μας μακριά από το πρόσωπο. Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε, όμως αυτή η αυτόματη σχεδόν κίνηση, το άγγιγμα του προσώπου με τα χέρια, αλλοιώνει το μακιγιάζ, εξαιτίας της λιπαρότητας που μεταφέρεται σε αυτό.