Συμβουλές Ομορφιάς

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές ΟμορφιάςΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΑΣ PHARMA PLUS LINK

Οργανωμένο grooming και για εκείνον

7 µέρες πριν

ΣΤΟΝ Ο∆ΟΝΤΙΑΤΡΟ: Όσο συχνά κι αν πλένετε τα δόντια, αυτά λεκιάζουν από την κατανάλωση τσαγιού, καφέ και ορισµένων τροφών. Ο καθαρισµός στον οδοντογιατρό λύνει το πρόβληµα και αφήνει το στόµα σας υγιές και προστατευµένο. Τις επόµενες µέρες αποφύγετε το κάρι, το κόκκινο κρασί, τον καφέ και τα φρούτα και λαχανικά µε έντονο χρώµα, όπως τα βατόµουρα και τα παντζάρια. Αντίθετα, οι φράουλες και τα µήλα περιέχουν µηλικό οξύ, που είναι φυσικό καθαριστικό των δοντιών.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ: Η προετοιµασία είναι το «κλειδί» για γιορτές χωρίς άγχος. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε την ντουλάπα σας και να γλιτώσετε το στρες, ανακαλύπτοντας την τελευταία στιγµή ότι το σακάκι σας δεν σας κάνει ή ότι το καλό σας πουκάµισο δεν είναι σιδερωµένο.

5 µέρες πριν

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Καθηµερινά είστε εκτεθειµένος σε ρύπανση, καυσαέρια, καπνούς, ακόµη και αποσµητικά χώρων. Για να αποµακρυνθούν όλα αυτά τα σωµατίδια από την επιδερµίδα σας, χρειάζεστε ένα καλό καθαριστικό προσώπου. Καθώς οι άνδρες τείνουν να έχουν λίγο πιο λιπαρή επιδερµίδα από αυτή των γυναικών, χρησιµοποιήστε ένα προϊόν για κανονική προς λιπαρή επιδερµίδα.

ΕΝΥ∆ΑΤΩΣΗ: Οι άνδρες χρειάζονται ενυδατική κρέµα περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες. Και αυτό γιατί, κάθε φορά που περνούν το ξυράφι από τα µάγουλά τους, δεν αφαιρούν µόνο τις τρίχες, αλλά και την απαραίτητη για το δέρµα λιπαρότητα. Χρησιµοποιήστε µια ενυδατική κρέµα µε µη λιπαρή υφή, που θα αυξήσει τα ποσοστά υγρασίας στην επιδερμίδα και θα αποτρέψει τη δηµιουργία ερεθισµών.

ΜΑΤΙΑ: Το δέρµα γύρω από τα µάτια υστερεί σε αδένες ιδρώτα και λιπαρότητας, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα επιρρεπές στην αφυδάτωση, και συνεπώς στις λεπτές γραµµές έκφρασης και στις ρυτίδες. Ταµπονάρετε µε τα δάχτυλα λίγη κρέµα µατιών κάτω από κάθε µάτι πριν από τον ύπνο και µετά τον καθαρισµό.

ΧΕΙΛΗ: Με το πέρασµα των χρόνων τα χείλη χάνουν κολλαγόνο, ενώ δεν έχουν την ίδια προστατευτική στοιβάδα δέρµατος (κεράτινη στιβάδα) που υπάρχει σε άλλες περιοχές του σώµατος, ούτε µελανίνη, άρα είναι πιο ευαίσθητα στις ακτίνες UV του ήλιου. Οι γυναίκες µπορούν να επωφεληθούν από τα λιπ-γκλος, αλλά για τους άνδρες υπάρχουν lip balm µε SPF ή πρόπολη, που βοηθά στην ανάπλαση, αποτρέπει την επιµόλυνση των σκασιµάτων και έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγµονώδεις ιδιότητες.

3 µέρες πριν

ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΕΑ: Θέλετε να είστε φρεσκοκουρεµένος. Προσοχή, όχι πειραµατισµοί αυτές τις µέρες, κάντε το κούρεµα που δοκιµασµένα σας ταιριάζει.

1 µέρα πριν

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ: Τα περιποιηµένα νύχια δεν έχουν πια φύλο. Οι άνδρες µπαίνουν απενοχοποιηµένα στα ινστιτούτα αισθητικής. Ζητήστε από µια φίλη σας να σας βοηθήσει.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: Είναι η διαδικασία της αποµάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, για να αποκαλυφθούν τα νέα κύτταρα. Σκεφτείτε πώς θα γυαλίζατε ένα κοµµάτι ξύλο µε ένα απαλό γυαλόχαρτο: λίγα τριψίµατα, και το ξύλο είναι σαν καινούργιο. Μπόνους: Η απολέπιση βοηθά επίσης να µαλακώσουν οι θύλακες των τριχών πριν από το ξύρισµα.

Την ίδια µέρα

ΞΥΡΙΣΜΑ: Αυτές τις µέρες το ξύρισµα µοιάζει προαιρετικό. Εκτός από το µούσι, πολλές αγαπούν τους άνδρες που έχουν µια υποψία γενιού (five o’clock shadow), αλλά αυτό το λουκ δεν λειτουργεί παρά µόνο αν υπάρχει αρκετή σκέψη πίσω του. Επίσης, αν το µούσι σας δεν είναι περιποιηµένο και τριµαρισµένο σωστά, καλύτερα να το ξυρίσετε τελείως για τη βραδιά.

ΑΦΤΕΡ-ΣΕΪΒ: Απλώστε µε απαλές κινήσεις -ιδιαίτερα σε σηµεία όπου έχουν εµφανιστεί ερεθισµοί- ένα προϊόν χωρίς οινόπνευµα, για αντισηψία, αίσθηση δροσιάς και ρύθµιση της λιπαρότητας.

∆ΡΟΣΕΡΗ ΑΝΑΠΝΟΗ: Είναι η µέρα για να θυµηθείτε να βάλετε το στοµατικό διάλυµα και τις οδοντικές τσίχλες στην τσέπη!

EAU DE TOILETTE: ∆ιαλέξτε ένα αρρενωπό άρωµα. Το ξύλο και το κεχριµπάρι αναζωογονούν και τονώνουν τις αισθήσεις, ενώ ο κέδρος και η λεβάντα σας χαλαρώνουν από την ένταση.

Τελευταία µατιά

Όσο ωραία κι αν έχετε ντυθεί, είναι κάποιες λεπτοµέρειες που κάνουν τη διαφορά. Κοιτάξτε τα παπούτσια  σας. Είναι καλογυαλισµένα;