Pharma PLUS

Προφίλ

Η Pharma PLUS είναι μια ελληνική εταιρεία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, μέλος του Ομίλου Lavipharm.

Στόχος της είναι να συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του ελληνικού φαρμακείου, μέσα απο τη δημιουργία ενός Ισχυρού Πανελλαδικού Δικτύου Φαρμακείων

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, συνεργάζεται στενά με το φαρμακοποιό, ώστε να τον βοηθήσει στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εναλλακτικά δίκτυα διανομής παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, διευκολύνοντας τον, παράλληλα, στην πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη εκπλήρωση του ρόλου του ως επιστημονικού συμβούλου υγείας.

Ιστορικό

H Pharma PLUS, ιδρύθηκε το 2000, από τον Όμιλο Lavipharm, με στόχο, σε συνεργασία με τον Έλληνα φαρμακοποιό, να συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του ελληνικού φαρμακείου.

Τον Σεπτέμβριο του 2002, η εταιρεία ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία της σε συνεργασία με 10 φαρμακεία σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων.Σαν πρώτο βήμα εφάρμοσε  την κοινή εικόνα και την κοινή μηχανογράφηση.

Η εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση των φαρμακείων Pharma PLUS, βασίζεται σε έρευνες που εκπονήθηκαν αποκλειστικά για την εταιρεία από μεγάλο πολυεθνικό οργανισμό, και πραγματοποιήθηκαν τόσο σε καταναλωτές όσο και σε φαρμακοποιούς, αποτυπώνοντας το φαρμακείο του μέλλοντος. Από τα αποτελέσματα των ερευνών προέκυψε το πρότυπο φαρμακείο Pharma PLUS, που αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές προτάσεις στην ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού φαρμακείου.

Σήμερα, το δίκτυο Pharma PLUS αριθμεί πάνω από 120 φαρμακεία πανελλαδικά, και αναπτύσσεται σταθερά τόσο σε αριθμό, όσο και κύκλο εργασιών των μελών του.

Από το 2014, η Pharma PLUS, εισήλθε δυναμικά και στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου θέλοντας  να προσφέρει στους τελικούς  καταναλωτές όλη την τεχνογνωσία που διαθέτει στον χώρο των παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων.  

Στόχος είναι να γίνει ο σύμβουλος Υγείας και Ομορφιάς του σύγχρονου καταναλωτή, προσφέροντας όχι μόνο τη δυνατότητα άμεσων και γρήγορων αγορών, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και έγκαιρης ενημέρωσης, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά σε συνδυασμό πάντα με την πολύτιμη δια ζώσης συμβουλή του φαρμακοποιού.

Οι άνθρωποι της Pharma PLUS

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΥΣΑΜΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
smousamas@lavipharm.com
O Στέλιος Μουσαμάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει πάρει Master σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Εδιμβούργο της Σκωτίας (Heriot-Watt University Business School Edinburgh). Έχει εργαστεί σε εταιρία συμβούλων και σε τεχνική & εμπορική εταιρία, ενώ ήταν για 5 χρόνια σε τμήματα διοίκησης και marketing της L'Oreal. Από το 2002 είναι Εμπορικός Διευθυντής και από το 2010 Γενικός Διευθυντής του πιο ολοκληρωμένου δικτύου φαρμακείων Pharma PLUS, του ομίλου Lavipharm.
ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
SECRETARIAL & OPERATIONS SUPPORT
mnikolaidou@lavipharm.com
Η Μαριάνθη Νικολαϊδου έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Κατέχει Bachelor of Science του Deree College με κατεύθυνση τις Δημόσιες Σχέσεις, την Επικοινωνία και την Διαφήμιση. Διαθέτοντας προϋπηρεσία σε διοικητικές θέσεις εταιριών όπως Adesco, ELSTAT, Happy Puplications, Vertical S.A συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των δραστηριοτήτων της Pharma PLUS.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΥΡΙΤΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
pmyritis@lavipharm.com
Ο Πέτρος Μυρίτης, γεννημένος στην Αυστραλία το 1971, σπούδασε στο Deree College στο τμήμα Business Administration. Διετέλεσε Υπεύθυνος Αποθηκάριος στη φαρμακαποθήκη Ν. Παναγάκης & ΣΙΑ Ο.Ε., στην συνέχεια Προϊστάμενος Αγορών στη φαρμακαποθήκη L.A.S. (όμιλος Lavipharm), ενώ ήταν Operation Manager στη φαρμακαποθήκη Gerolpharm S.A. (όμιλος Π. Ν. Γερολυμάτος). Σήμερα είναι Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών στην Pharma PLUS Α.Ε. του ομίλου Lavipharm.
ΝΙΚΟΣ ΞΕΦΤΕΡΑΚΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΟΡΩΝ
nxefterakis@lavipharm.com
O Νίκος Ξεφτεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σόφια της Βουλγαρίας στο Οικονομικό Πανεπιστημίο, παίρνοντας Master ειδικότητας, Πληροφοριακών & Οικονομικών Συστημάτων. Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός λογιστή στις επιχειρήσεις μαρμάρων Πνευματικού ΑΒΕΕ. Εργάζεται στον Όμιλο Lavipharm από το 1992 στο τμήμα Προμηθειών. Στη συνέχεια, το 1994 και ως το 2011, διετέλεσε καθήκοντα Προϊσταμένου Προγραμματισμού Αγορών-Εξαγωγών και το 2012 ανέλαβε συμπληρωματικά και τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Εξυπηρέτησης Πελατών & Παραγγελιοληψίας. Σήμερα είναι Υπεύθυνος Αγορών στη Pharma Plus του Ομίλου Lavipharm.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΦΑΣ
MARKETING MANAGER
cfass@lavipharm.com
Η Χριστιάνα Φας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κάτοχος πτυχίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Master of Business Administration (MBA) του University of York των Ηνωμένων Πολιτειών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο του Marketing, του e-Commerce και του e-Business. Από το 2019, είναι Marketing Manager της Pharma PLUS Α.Ε. του ομίλου Lavipharm
ΒΕΚΙΑ ΝΤΟΡΛΗ
MARKETING COORDINATOR
vdorli@lavipharm.com
Η Βέκια Ντόρλη γεννήθηκε στην Αθήνα, με σπουδές Διαφήμισης, Marketing & Δημοσίων Σχέσεων από το BCA College και μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing από το Alba. Έχει επιμορφωθεί στους τομείς διαφίμησης και digital marketing. Εργάστηκε από το 2008 σε θέσεις πωλήσεων & marketing ενώ από το 2017 ως Regional Marketing Assistant στην Chipita. Από τον Ιανουάριο του 2020, είναι Marketing Coordinator της Pharma PLUS A.E. του ομίλου Lavipharm.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
TRADE MARKETING COORDINATOR
kstasinou@lavipharm.com
Η Κατερίνα Στασινού γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει επιμορφωθεί στους τομείς του marketing, management, visual merchandising και displaying, αλλά και στην εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Εργάστηκε σε εταιρεία συμβούλων στο χώρο του φαρμακείου ως visual merchandising manager και σε μεγάλη αλυσίδα λιανικής στο τμήμα visual merchandising. Από το 2016 είναι Trade Marketing Coordinator στην Pharma PLUS Α.Ε. του ομίλου Lavipharm.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
dlambrinos@lavipharm.com
Ο Δημήτρης Λαμπρινός γεννήθηκε στις Σέρρες, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Μ.Β.Α. στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire και έχει πρώτο πτυχίο από το τμήμα Φυσικής Πατρών. Στο χώρο του φαρμακείου έχει εργαστεί από το 1998. Αρχικά στις πωλήσεις και στο Τrade Marketing στην APIVITA. Από το 2001 ως Category manager στη Pharma PLUS και από το 2006 έως σήμερα ως υπεύθυνος λειτουργίας φαρμακείων στη Pharma PLUS του ομίλου Lavipharm.
ΧΡΥΣΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
FOLLOW UP MANAGER ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
clampropoulou@lavipharm.com

Η Χρύσα Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Diploma στον τομέα του Marketing του Future Business School και διαθέτει πολυετή εμπειρία στο τομέα πωλήσεων σε εταιρίες όπως Gerolymatos, Τραπεζα Πειραιώς, Vodafone, West και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 εργάζεται ως Follow Up Manager Νοτίου Ελλάδος στην Pharma PLUS, του ομίλου Lavipharm.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΤΣΙΚΟΥΡΑΚΗ
FOLLOW UP MANAGER ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
vpapatsikouraki@lavipharm.com
Η Βάσω Παπατσικουράκη γεννήθηκε στη Γερμανία. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία αποκτώντας πτυχίο στις σπουδές Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο του COVENTRY και μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία του Marketing από το Πανεπιστήμιο του BOURNEMOUTH. Εργάστηκε ως Yπεύθυνη Διαφήμισης σε μηνιαία περιοδικά ποικίλης ύλης (1999-2003), ως Marketing Manager (2003-2007) και στη συνέχεια ως Προϊσταμένη Έρευνας του τμήματος Promotion στην COMM GROUP(2007-2013), έχοντας παράλληλα την ευθύνη σημαντικών πελατών. Εργάστηκε ως Account Manager σε διαφημιστική εταιρεία (2014) και σε εταιρεία συμβούλων στο χώρο του φαρμακείου (2015-2017). Από τον Οκτώβριο του 2018 είναι Follow Up Manager Νοτίου Ελλάδας στην Pharma PLUS Α.Ε. του ομίλου Lavipharm.
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ
FOLLOW UP MANAGER ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
akarapiperis@lavipharm.com
Ο Καραπιπέρης Τάσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος Βιολόγος του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Έχει συνεχή δεκαετή πορεία στο χώρο του φαρμακείου ως συνεργάτης γνωστών εταιριών φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, με τις ιδιότητες του συμβούλου πωλήσεων, του υπεύθυνου πωλήσεων και του επιστημονικού συνεργάτη. Από τον Αύγουστο του 2010 εργάζεται ως Follow Up Manager Bορείου Ελλάδος στην Pharma PLUS, του ομίλου Lavipharm.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
cskaropoulos@lavipharm.com
Ο Κώστας Σκαρόπουλος έχει σπουδάσει πληροφορική στην Αθήνα με εξειδίκευση στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας. Έχει εργασθεί σε τμήμα Back Office της εταιρείας Δέλτα πληροφορικής νυν FIRST DATA για τρία χρόνια ως προϊστάμενος τμήματος. Από το 2002 εργάζεται ως υπεύθυνος στο τμήμα του Help Desk Lavinet του Ομίλου Lavipharm.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ LAVINET
hmarkopoulos@lavipharm.com
Ο Ηλίας Μαρκόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αναλυτής-Προγραμματιστής & Εφαρμοσμένη Πληροφορική σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Πωλήσεων στις εταιρείες Αφοί Μυλωνά Α.Ε., Apivita Α.Ε. & Lavipharm Active Services. Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος ενημέρωσης-εκπαίδευσης & πώλησης της εμπορικής εφαρμογής Lavinet της Pharma PLUS.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ LAVINET
gsotiropoulos@lavipharm.com
Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Mηχανικός του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Από το 2001 έως το 2003 εργάστηκε στο τμήμα Help Desk της εταιρίας Lavisoft ως τεχνικός Η/Υ. Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται στο τμήμα Help Desk Lavinet της εταιρίας Pharma Plus ως τεχνικός Η/Υ.
ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΠΕΡΕΡΗ
DATA ENTRY
mbereri@lavipharm.com
Η Μαριάνθη Μπερερή γεννήθηκε στην Πάτρα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής σε ιδιωτική σχολή. Από το 1997 εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων μεγάλης αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού. Από το 2005 εργάζεται στον όμιλο Lavipharm, στο τμήμα μηχανογράφησης της Pharma PLUS.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ
DATA ENTRY
mpapazaharia@lavipharm.com
Η Μαρία Παπαζαχαρία γεννήθηκε στην Υπάτη Λαμίας και είναι πτυχιούχος πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου. Έχει επίσης πτυχίο Δημοσίου Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα "Ειδικός τραπεζικών εργασιών". Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα παραγγελιών εταιρίας αποθήκευσης και διανομής φαρμάκων, ενώ από το 2000 έως το 2008 εργάστηκε στο αντίστοιχο τμήμα της LAS. Από το 2008 εργάζεται στο τμήμα μηχανογράφησης της Pharma PLUS, του ομίλου Lavipharm.